Бившият капитан на Ливърпул Джейми Реднап заяви, че ръководството на клуба ще напрви грешка, ако уволни мениджъра на тима Брендън Роджърс точно в този момент. Според Реднап, именно северноирландецът е този, който трябва да реши проблемите на „червените“ и да ги върне на победния път.

В събота Ливърпул допусна тежка загуба от Манчестър Юнайтед във вечното дерби на английския футбол и незабавно се заговори за уволнението на Роджърс. Водещите букмейкърски къщи на Острова също обявиха специалиста за фаворит за следващия уволнен мениджър във Висшата лига.

„В събота се получи резултат, който боли. Да, представянето на отбора беше наистина лошо, но не е време за паника. Брендън Роджърс е под напрежение и се вижда, че има проблеми в този отбор. Защитата е лабилна и чувствам, че се още изпитват нужда от креативен централен полузащитник“, коментира Реднап.

„Роджърст трябва да бъде човека, който да се опита и да реши тези проблеми. Не е логично да уволниш мениджъра си толкова скоро след началото на сезона. Ливърпул подкрепи Роджърс това лято. Сега трябва да застанат зад това си решение“, каза още бившият футболист на „червените“.