Част от феновете на Ливърпул стартираха кампания за набиране на средства, с които да бъде платена компенсацията за прекратяването на договора на Брендън Роджърс.

Недоволството към северноирландския мениджър се усили много сериозно след загубата с 1:3 от Манчестър Юнайтед в събота, а резултатът бе специална страница в интернет, чиято цел е да набави необходимите 7 милиона паунда (10 милиона евро), колкото е дължимата неустойка.

Първите дарения вече са факт, но засега събраната сума е много далеч от желаната кота.

„Времето на Брендън Роджърс изтече. Няма кой да понесе толкова безвкусен футбол, толкова ужасни попълнения и изтъркани клишета седмица след седмица. По информации ще са нужни 10 милиона евро, за да го уволним, така че тази страница е създадена, за да покаже на Фенуей Спортс Груп, че феновете на Ливърпул толкова отчаяно искат уволнението му, че са готови да си платят. Моля, дарете колкото пожелаете и споделете тази старница чрез профилите си в социалните мрежи“, гласи мотивировката на привържениците.

Букмейкърските къщи на Острова вече значително свалиха ставките за това Роджърс да бъде първият уволнен наставник във Висшата лига през сезона.