Манчестър Юнайтед се завърна на сцената. Стартът беше слаб, но очакван. Очакван поне за мениджъра Луис Ван Гаал. Чепатият холандец предупреди, че първите няколко месеца ще са тежки. При него е така. Така беше даже в Байерн Мюнхен, който по принцип е клуб – машина.

Бившият селекционер на Холандия наложи нова система за игра в защита. „Червените дяволи“ действат с трима в отбрана, което изискваше време. Видимият възход започна срещу Арсенал. Манчестър измъква победата в Лондон и след това започна да действа уверено. Успехите над сензацията Саутхемптън и Ливърпул поставиха отбора в добра позиция. Трето място на осем точки зад лидера Челси.

Всичко това се случва на фона на проблеми с контузени футболисти. Ди Мария е извън строя, а Фалкао е крайно неубедителен от началото на сезона. В защита постоянно се вършат промени, тъй като има футболисти с проблеми. Ван Гаал се справя, а Юнайтед се наслаждава на най-добрия си период след Сър Алекс.
На „Олд Трафорд“ си имат и нов лидер. Рууни и Ван Перси не са сами. На вратата пази изумителният Де Хеа. 24-годишният испанец вече е непреодолима стена за опонентите. Срещу Ливърпул той даде тон за победата. Давид е великолепна инвестиция, но и на него му трябваше време. Малко повече отколкото на Ван Гаал, а двамата сега са си от полза.

По всичко изглежда, че „червените дяволи“ няма да имат проблеми в мисията да се завърнат в Шампионската лига. Титлата е далеч, защото Челси и Сити са по-сработени и водят с точките. Догодина обаче ролята на Манчестър Юнайтед ще е друга. Това е благодарение на Ван Гаал. Холандецът дойде в точния момент.

Ако беше поел отбора веднага след Фърги напрежението щеше да е непосилно дори и за твърдоглавото лале. Дейвид Мойс изпълни ролята на бушон, а неговият наследник ще изгради силен тим. Той знае как, а клубът работи добре на всички останали нива и е фабрика за пари. Поради тази причина през зимния прозорец Юнайтед може да стане още по-силен.