Лидерът в Англия Челси се съвзе бързо от грешната стъпка през уикенда срещу Съндърланд и се реабилитира пред феновете си с успех. Момчетата на Жозе Моуриньо взеха лондонското дерби с Тотнъм с 3:0 и окупираха здраво върха. 

Битката беше решена още в средата на първата част. Еден Азар и неостаряващият Дидие Дрогба забиха два бързи гола в началото и парираха опитите на "шпорите" за нещо от този мач още в зародиш. В края и Лоик Реми се разписа, за да оформи класиката. 

Противно на очакванията, в началото инициативата беше на играчите на Тотнъм. Хари Кейн имаше два шанса да открие резултата след грешки в защитата на Челси, но първо уцели горната греда в 7-та минута, а после не успя да намери очертанията на вратата. 

Това активизира играчите на "сините" и те отговориха подобаващо. В 19-та минута резултатът вече беше открит. Тогава Еден Азар навърза защитата на противника в типичния си стил, направи двойно подаване с Дидие Дрогба и се озова на стрелкова позиция. Леко по диагонал на Юго Лорис той стреля силно, топката мина под плонжа на французина и влезе в мрежата за 1:0. 

Само три минути по-късно момчетата на Специалния нанесоха съкрушителен удар. Невероятна грешка на Лорис при една изритана топка позволи на Азар да намери Оскар, а бразилецът с пас като по конец да изведе Дрогба сам срещу вратаря. А котдивоарецът рядко пропуска в такива ситуации - 2:0. 

Този развой направо преряза гостите. Те рядко съумяваха да направят нещо смислено пред противниковата врата, като единствен Хари Кейн опитваше да го стори, но без успех. Дидие Дрогба и Вилиан пък имаха страхотни шансове за "сините", но не успяха да оформят класиката още преди почивката. 

Но мачът продължаваше да се развива по желанието и под пълната диктовка на Челси и през втората част. Дрогба играеше с контузия, но все пак в средата на втората част му се наложи да излезе и да влезе Лоик Реми. 

Французинът бързо показа защо е на терена, като в 73-та минута оформи и крайния резултат. Тогава Сесар Аспиликуета го намери перфектно, нападателят се справи с двама защитници, като единият от тях - Ян Фертонген - дори го държеше за фланелката, но той ги преодоля и с прецизен шут по земя вкара за 3:0, без да остави шансове на Лорис. 

До края мачът се доиграваше, а "сините" не допуснаха някакви сериозни опасности пред Тибо Куртоа. Така те събраха 36 точки и държат уверено челната позиция. Тотнъм оък остава в средата на таблицата със своите 21 точки и ще чака добро развитие в другите си мачове.