Лидерът във Висшата лига Челси малко очаквано изпусна точки в гостуването си на един от аутсайдерите Съндърланд. Мачът на "Стейдиъм ъф Лайт" от 13-ия кръг завърши при нулево равенство и това даде надежди на преследвачите на лондончани. 

Момчетата на Жозе Моуриньо бяха по-активният отбор и имаха повечето чисти положения, но така и не успяха да ги реализират. Домакините също имаха своите шансове, но Сантяго Верхини тресна гредата преди почивката. 

Иначе мачът започна под диктовката на гостите. Еден Азар и Оскар пропуснаха в началото на мача, а най-чистият шанс се откри пред Вилиан в 17-та минута, когато изстрелът му тресна гредата. 

Това не отчая лидерите, които продължиха да атакуват. Сеск Фабрегас, Неманя Матич, Еден Азар и Оскар обаче не можаха да се възползват от шансовете пред тях и статуквото се запази. 

Изключително хубав шанс се откри пред Бранислав Иванович в 31-та минута. Тогава сърбинът нахлу в наказателното поле на "черните котки" и стреля мощно, но вратарят Бен Фостър изби. 

Малко след това дойде и най-хубавият шанс за домакините. Себастиян Ларсон изведе хубаво Сантяго Верхини, чийто мощен удар обаче удари горната греда и излезе извън очертанията на терена. 

Така двата тима се оттеглиха на почивка, без да си отбележат гол. Още в началото на втората част отново пред Вилиан се откри хубава възможност, но и този път изстрелът му не намери очертанията на вратата. 

Времето минаваше и това засили апетитите на домакините да измъкнат нещо различно от само една точка. Лий Кетърмол и най-вече Конър Уикъм имаха хубави възможности, но Тибо Куртоа ги отчая с намесите си. 

За лондончани влезлият като резерва Дидие Дрогба, както и Неманя Матич нямаха шанс да се разпишат. Но дори и ходът с влизането на ветерана не освежи играчите на Специалния. 

А "черните котки" се хвърлиха бясно в атаки и на края на мача можеха да огорчат именития си съперник, като имаха няколко шанса за гол. Те бяха на крачка да поведат в 83-та минута, но отново не можаха. 

Тогава таранът Джоузи Алтидор се оказа на стрелкова позиция, но изстрелът му беше избит от защитник. Само две минути след това отново американецът се намери на хубава позиция, стреля, но защитник изби. Топката обаче падна на крака на Адам Джонсън, но той стреля встрани от вратата. 

Така двата тима си тръгнаха с по една точка от този мач. Челси събра 33 и това беше първи хикс след серия от три поредни победи. Лондончани обаче са необезпокоявани на върха. 

Съндърланд пък взе глътка въздух в битката за оцеляване и вече събра актив от 14 точки и е на цели три от опасната зона. Последният отбор в нея е Куинс Парк Рейнджърс с 11.