Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че той е отговорен за слабото представяне на отбора от началото на сезона. 

Коментара северноирландският специалист направи след поражението на тима му с 1:3 при визитата на Кристъл Палас.

"Много сме разочаровани от това, което се случва и като мениджър е мое задължение да поема отговорност за това", каза след срещата Роджърс.

Загубата остави мърсисайдския клуб на 12 място в класирането във Висшата лига, на 4 точки от зоната на изпадащите и на цели 18 от лидера Челси.

В сряда Ливърпул гостува на Лудогорец в мач от Шампионската лига, който може да се окаже ключов за бъдещето на Роджърс на "Анфийлд".

"Трябва бързо да намерим решение на проблемите си. За тях може да обвиняваме само себе си, а аз съм наясно, че за да остане, се нуждая от победи", каза мениджърът.

Роджърс, който похарчи 113 милиона лири за нови попълнения през лятото, посочи някои от слабостите на отбора си - колебливи подавания, липса на енергия и отборен дух, ниско самочувствие и допускане на леки голове, както и недостатъчна агресия в играта.

Мениджърът отчете и незадоволителния принос на новодошлите състезатели, които все още не могат да запълнят празнината, оставена след напускането на Луис Суарес и контузията на Даниел Стъридж. 

Също така тимът изпитва много сериозни проблеми и в защита, като не е допуснал гол в едва 2 от всичките си 18 мача през сезона.

"Имам чудесни отношения със собствениците, но знам, че ако не започна давам още повече от себе си, скоро може и да си тръгна", каза Роджърс, чийто тим, както той сам определи, се намира в "най-лошата серия, откакто ръководя тима".

Ливърпул е в серия от 4 поредни поражения във всички турнири, а тимът няма победа за първенство от 19 октомври, когато спечели с 3:2 като гост на Куинс Парк Рейнджърс./БТА

Гласувайте за победителя от мача в Шампионската лига - Лудогорец - Ливърпул