Българската звезда Димитър Бербатов почти една година вече не играе в Англия, но въпреки това излезе на върха на една престижна класация. Днес той излезе на върха на класацията за най-добрите дузпаджии в историята на Премиършип. 

Досега той делеше тази позиция с Лейтън Бейнс от Евертън. Английският национал до днес имаше 14 точни изстрела от бялата точка от 14 изпълнения, но срещу Манчестър Юнайтед провали 100-процентовия си актив. 

Така Бербатов излезе на върха, макар и по такъв задочен начин, тъй като има девет от девет точни изпълнения. Но не е сам на върха и лидерската му позиция може да бъде застрашена съвсем скоро. 

По петите на благоевградчанина е звездата на Челси Еден Азар. Днес срещу Арсенал той се разписа за седми път от бялата точка и също е със 100-процентов актив. Но все пак един пропуск може да го отдалечи безвъзвратно от първото място. 

Иначе Бербо е реализирал от бялата точка с екипите на Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм. Единственият му пропуск беше в мача с Манчестър Сити за ФА Къп през 2012 г. и от тогава кариерата му на "Олд Трафорд" тръгна надолу.