Новото попълнение на Арсенал Алексис Санчес за пореден път затвърди статута си на най-важния играч на "артилеристите" този сезон. Бившият играч на Барселона спаси тима си от нов провал в самия край на двубоя със Саутхемптън. 

Той отбеляза единственото попадение за успеха с 1:0 и така донесе изключително важните три точки за "топчиите" в битката им за място в Топ 4. Санчес се разписа в последната минута на редовното време. 

Преди това двата тима изиграха доста оспорван мач, като имаха положения да открият доста по-рано. Още в 7-та минута Дани Уелбек можеше да открие резултата, но стреля встрани от вратата. 

Малко след това хубав пробив на Грациано Пеле за Саутхемптън завърши с изстрел встрани от гредата. Така се редуваха атаки пред двете врати, но реалните опасности не бяха толкова много. До продължението на първата част. 

Тогава Дани Уелбек почти от упор разстреля вратаря на "светците" Фрейзър Форстър, но английският национал показа котешки рефлекс и изби почти сигурния гол в корнер. Така дват тима се оттеглиха на почивка без да си отбележат попадения. 

След почивката отново Грациано Пеле и Дани Уелбек бяха основните действащи лица за двата тима, като пропуските им се редуваха. Оливие Жиру също пропиля хубав шанс за лондончани в края. 

И тъкмо когато изглеждаше, че "артилеристите" ще трябва да се примирят с поредната грешна стъпка в Премиършип, Санчес хвърли трибуните в екстаз. При една ситуация, в която имаше спор за игра с ръка, топката беше намерена от Аарън Рамзи, който я продължи към непокрития чилиец и той от 8-9 метра нямаше как да сбърка - 1:0. 

В самия край Рамзи можеше да убие интригата с втори гол, но не успя и така попадението на бившия играч на Барселона остана единственото. То беше с цената на трите точки, които за Арсенал са вече 23 и това отрежда на момчетата на Арсен Венгер шестата позиция. Саутхемптън все още е трети с 26 точки, но навлезе в лоша серия. 

В последния мач от този кръг тази вечер Евертън допусна поредна грешна стъпка и не успя да победи Хъл Сити у дома. Мачът завърши 1:1, като Ромелу Лукаку откри резултата в 34-та минута, но Соне Алуко изравни в 60-та и така двата тима взеха само по точка.