Новият селекционер на националния ни отбор по футбол Ивайло Петев обяви, че има амбиция да се срещне с Димитър Бербатов, за да го върне в тима.

Както е известно, подобен ход предприе и неговият предшественик Любослав Пенев, ала решението на нападателя на Монако остана непоклатимо. След освобождаването си Пенев поясни, че Бербо е бил готов отново да облече фланелката на „трикольорите“, ала заради някои хора от БФС не го е направил.

„Бербатов? Може би ще търся да се срещна с него. Какво ще стане, ще видим. Да, имам амбиция да се срещна с него и да поговорим“, обясни Петев пред Българската национална телевизия.

„Първото нещо е да се срещна с всички играчи. Всеки, който има нужните качества и се намира в добро състояние, ще участва в националния отбор. Ще направя каквото мога, за да се запозная с всички. Всичко зависи от тях. Който се представи на ниво, ще може да носи националната фланелка.“

„Нямам притеснения или страх. Всички знаем какво е класирането, въпросът е с общи усилия да се измъкнем от трудната ситуация. До момента не съм бил подлаган на натиск, където и да съм работил. Решенията си ги взимам и моят екип, затова поемам цялата отговорност.“

„Нашата цел е да извадим максимума. Това минава през точка или три още в първия мач срещу Италия. Най-добрият докторе е времето, то ще покаже. Националният отбор е най-високо ниво на нашия футбол, той е неговото огледало. Не знам дали е имало групички, но футболистите са прекалено малко време заедно. Те трябва да играят на максимума на възможностите си, няма място за сръдни и разделение. Всички трябва да защитават интереса на националния отбор“, каза още Петев.