Бербатов го поставям на второ място като най-добрия български футболист в историята след Христо Стоичков. Тези думи са на първия вицепрезидент на БФС Йордан Лечков, който през годините е смятан за един от най-големите критици на нападателя. 

А миналата седмица беше обвинен от бившия селекционер на националния отбор Любо Пенев, че той стои в основата сегашната звезда на Монако да не се завърне с екипа на "трикольорите". Лечков отново даде мнението си по тази тема.

"Нямам неприязън към Бербатов, вадят се думите ми от контекста през годините за него. Винаги съм бил прям и съм казвал в лицето какво мисля и затова си имам проблеми. Мое мнение е, че за националния отбор човек трябва да играе, защото е престижно." 

"Това е отговорност, при това платена. Футболистите получават някакви минимални средства за повиквателна, но това е за чест и престиж. Когато лидерите играят слабо, ние нямаме шанс. Силните фигури трябва да играят силно и малко повече от максимума си, за да поведат отбора." 

"Аз от всичко през седмицата разбрах, че Лечков е виновникът за лошото в българския футбол. С какво преча аз? Бербатов сам се отказа, защо аз да се обяснявам? Не съм имал никакви намеси за него, а даже и никой не ме е питал", сподели Лечков в предаването "120 минути".