Една въпросителна стои пред Любослав Пенев на старта на европейските квалификации. Тази вечер излизаме срещу Азербайджан от 19 часа на „Баксел Арена” в Баку.

Ел Голеадор все още не е решил на кого да заложи като десен краен защитник, след като Йордан Минев не успя да се възстанови от своята травма в кръста и не отпътува с тима за столицата на Азербайджан.

Вариантите пред Пенев са три – Страхил Попов, който номинално е десен защитник, Илия Миланов, който е централен бранител, но при престоя на Любо в Ловеч играеше и като десен бек и Станислав Манолев. Последният заигра като десен бек в Динамо Москва, но в националния отбор е използван в по предни позиции. Единствено неговото присъствие в стартовите 11 обаче е сигурно, независимо дали ще играе като защитник или халф. При условие, че Илия Миланов стартира отдясно, партньор на новоизпечения капитан Николай Бодуров в центъра на отбраната ще бъде Александър Александров. Ако пък Манолев заиграе като защитник, пред него ще действа Тодор Неделев.

Останалите за битката с азерите изглеждат ясни – на вратата ще стартира Владислав Стоянов, отляво в защита ще бъде Веселин Минев. Няма да има изненади и сред халфовете – Светослав Дяков, Владимир Гаджев, Георги Илиев и Георги Миланов. Атаката на България се очаква да бъде водена от Андрей Гълъбинов.

Рефер на двубоя ще бъде Алон Йефет от Израел.

Ивайло Йовчев, специален пратеник на Дарик радио в Баку, Азербайджан