Националният отбор на България направи равен 1:1 с тима на Канада в контролна среща която се игра в австрийското градче Ритцинг. Точен за "трикольорите" бе нападателят на италианския Авелино Андрей Гълъбинов, а за северноамериканците се разписа Хътчисън от дузпа. И двата гола в мача паднаха през първото полувреме. 

Срещата започна равностойно, като тимът на Канада се опита да наложи териториално надмощие, но без да създава опасности пред българския страж Стоянов. Първата по-интересна ситуация пред една от двете врати дойде едва в 10-ата минута. След атака през центъра за Канада, Хътчисън напредна добре и видя свободния отдясно Рикетс, който овладя и стреля, но топката премина над напречната греда. Веднага след това последва далечен шут към канадската врата, но Бориян успя да избие със сетни усилия от голлинията. 

В 16-ата минута дойде и най-чистото положение от началото на срещата. Едуин Бонсу бе изведен в наказателното поле на България, Минев закъсня с намесата си, което позволи на канадския нападател да стреля опасно с левия крак. За щастие обаче, Владислав Стоянов бе на мястото си и с блестяща намеса успя да избие в корнер. 

България успя да поведе в резултата в 20-ата минута след отлична атака за възпитаниците на Любослав Пенев. Тодор Неделев получи топката пред наказателното поле на Канада, видя Ивелин Попов, който от своя страна с едно докосване успя да изведе Андрей Гълъбинов. Нападателят на Авелино напредна и от около осем метра успя да преодолее вратаря на канадците. При подаването на Ивелин Попов към Гълъбинов останаха съмнения за засада, но в крайна сметка попадението бе зачетено. 

Отговорът на Канада обаче дойде твърде бързо. След изпълнение на корнер пред българската врата, Светослав Дяков игра опасно срещу Рикетс. Халфът на Лудогорец вдигна високо крака си и изрита в главата футболиста на Канада, а главният рефер посочи бялата точка. Зад топката застана Хътчисън, който стреля в противоположния ъгъл на Стоянов за 1:1. Изравнителното попадение за канадците дойде в 27-ата минута.

В 32-ата минута груба грешка на Николай Бодуров в отбраната на България позволи на канадците да организират контраатака. Рикетс получи топката в удобна позиция отдясно, стреля, но Стоянов отново показа класа и изби в ъглов удар. В оставащите минути до почивката двата тима не успяха да се изненадат, а единствената по-интересна ситуация бе в полза на родните национали. Капитанът Ивелин Попов пробва да изненада противниковия страж, но далечният му изстрел не попадна в целта. Така първата част на двубоя приключи при равен резултат. 

На почивката селекционерът на България Любослав Пенев извърши една промяна в състава си, като играта напусна Станислав Манолев, а на негово място се появи новото попълнение на Спортинг Лисабон Симеон Славчев.

Първата опасност през второто полувреме дойде пред канадската врата. След изпълнение на корнер, Георги Терзиев имаше отлична възможност да се разпише, но ударът му с глава от три метра мина покрай страничния стълб на вратата. 

Голмайсторът на България Андрей Гълъбинов остана на терена до 60-ата минута, когато бе заменен от Емил Гъргоров. Очакваше се нападателят да играе само през първото полувреме заради ангажименти с клубния си тим Авелино, но в крайна сметка Любослав Пенев остави Гълъбинов 15 минути повече. 

Николай Бодуров имаше отлична възможност да изведе България напред в резултата в 75-ата минута, но вратарят на канадците показа истинска класа, избивайки в корнер. Бодуров засече добре топката след центриране от ъглов удар, но нямаше късмет пред гола. 

Десет минути преди края на срещата Георги Миланов получи неприятна контузия в главата и се наложи да бъде заменен принудително. Футболистът на ЦСКА Москва се сблъска с противников състезател и въпреки намесата на лекарския щаб, не успя да доиграе мача. Неговото място бе заето от Христо Златински. 

В заключителните минути на срещата не се случи нищо интересно и двубоят приключи при равенство 1:1.

Титулярният състав на България:

Владислав Стоянов - Йордан Христов, Георги Терзиев, Николай Бодуров, Веселин Минев - Георги Миланов, Светослав Дяков, Станислав Манолев, Ивелин Попов, Тодор Неделев – Андрей Гълъбинов.