Българският нападател на Авелино Андрей Гълъбинов изнесе чудесен мач при равенството на тима му с Трапани 3:3 в мача от 39-я кръг на Серия Б. Родният футболисти показа силна игра, като се превърна и в автор на второто попадение за Авелино. Същевременно това бе 14-и гол за Гълъбинов от началото на сезона.

Авелино започна добре срещата, като поведе в резултата с гол още от съблекалнята – в 1-ата минута. Касталдо се озова на чудесна позиция и с хладнокръвие покоси съперника още на старта. Малко след това Гълъбинов изпробва късмета си, но без успех.

Трапани стигна до изравняване в 27-ата минута, когато си спечели право да изпълни дузпа. Точен от бялата точка бе Манкузо.

Съдбата се усмихна на българския национал в 45-ата минута. Тогава Гълъбинов успя с финес на преодолее бранител на противника и с хубав удар от границата на наказателното поле се разписа за 2:1.

Гостите изравниха в 59-ата минута, а авторът на първото попадение за Авелино Касталдо реализира и втори гол за сметката си в 67-ата минута за 3:2.

В даденото от съдията продължение обаче Манкузо, който бе точен при 11-метровия наказателен удар за гостуващия тим, възстанови равенството – 3:3.

В класирането Авелино е десети с 56 точки, а Трапани е 12-и с 54.

Голът на Гълъбинов вижте ТУК!