Тази вечер от 20.30 часа на стадион „Лазур“ в Бургас отборите на Лудогорец и Ботев ще се изправят един срещу друг в битка за Суперкупата на България.

Двата отбора имат различни изходни позиции, но целта е една – трофеят. Лудогорец ще се бори за требъл, след като спечели шампионата и Купата на България. За Георги Дерменджиев това би било първото отличие начело на тима от Разград, а успехът би бил важен и за самочувствието на отбора преди мачовете срещу Стяуа за влизане в Шампионската лига.

В същото време Ботев влиза в мача в ролята на аутсайдер. Проблемите на банката спонсор на клуба доведоха до напускането на звездите на тима и привличането на много български футболисти на техните места. „Канарчетата“ отпаднаха от Санкт Пьолтен в Лига Европа, но започват да напипват ритъма си, за което говори и второто им място в А група с 8 точки.

Георги Дерменджиев взе група от 24 души за двубоя като от нея в последния момент ще отпаднат 6 души. За Бургас не пътуваха единствено контузените Браян Ангула и Йордан Минев, а радостната новина е възстановяването от травми на Александър Барт и Георги Терзиев. В тренировката на тима се включи и Юнес Хамза, който може да излезе срещу своя бивш отбор.

„Ние излизаме да спечелим трофея. Нашата програма е такава, че разпределяме футболистите ни да бъдат свежи“, заяви Дерменджиев.

Вили Вуцов пък взе група от 18 футболисти за двубоя. От нея отпадна наказаният Томаш Иршак.

„Аз се радвам, че младите момчета в отбора са равностойни. Този мач само ще им помогне в израстването като отбор. Няма да отпишем в нито един момент мача. Ще се опитаме да покажем най-доброто, на което сме способни. Не забравяме първенството, но този мач не сме го отписали. Все пак не трябва да забравяме, че имахме мач с Литекс, а ни предстои двубой срещу Левски. Дано имаме сили за нещо повече“, каза Вуцов на пресконференцията преди двубоя.

Двубоят Ботев - Лудогорец е в сряда от 20:30ч. на ст. "Лазур". Главен съдия на срещата е Николай Йорданов, а негови помощници са Иван Вълчев и Георги Славов.