С нови екипи и продажба на билети онлайн се готви четвъртодивизионния отбор на ФК Сарая за мача срещу ЦСКА в турнира за Купата на България идната сряда. Сладкото напрежение вече се усеща в пазарджишкото село Сарая, което стига до мач с един от двата български гранда. Селото се намира на около 2 км. от автомагистрала Тракия и жителите му са около 1500 човека. Кмет на селото е Николай Минчев, който е и старши треньор на отбора. Минчев е бивш професионален футболист, който в кариерата си дори е отбелязвал гол срещу „червените“ на ниво А група.

ФК Сарая

източник: Gong.bg, Веско Вълчев

Именно заради любовта на Николай Минчев към футбола клубът се развива и съществува. ФК Сарая ще празнува своята 80-годишнина тази година, а една от целите е промоция във В група. В един период Сарая е извън футболната карта на България, но с дружните усилия на Минчев и президента на клуба Румен Димитров нещата потръгват. Изграждат се съблекални, за което помага и кметът на община Пазарджик. Теренът на стадиона в Сарая е в чудесно състояние, но от съображение за сигурност мачът с ЦСКА ще е играе на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик, където пък вече 15 години също чакат голям мач.

Вече са поръчани и новите екипи, с които ФК Сарая ще се изправи срещу ЦСКА.

ФК Сарая

източник: Gong.bg, Веско Вълчев

„Няма да се излагаме. Ще бъдем с нова екипировка преди този мач“, каза президента на клуба Румен Димитров. Той разкри, че въпреки аматьорския си статут от клуба ще организират онлайн продажба на билетите за мача. Вече е постигната договорка с една от големите фирми за разпространение на билети тикетпро, която се заема с продажбата на билетите. Така пропуските ще могат да бъдат закупени и онлайн, а цената им е 5 лева. Стадионът в село Сарая е с 400 седящи места, съблекалните изглеждат повече от добре, а в съоръжението са инвестирани близо 100 000 лева най-вече благодарение на Община Пазарджик и кмета Тодор Попов. Трябва да се реновира емблемата на клуба на самия стадион, но и това ще се случи в най-скоро време. Един от проблемите преди мача ще е обезпечаването на охраната на срещата.

ФК Сарая

източник: Gong.bg, Веско Вълчев

„Полицията ни иска 12 000 лева за охрана. Ще има около 200 полицаи. За такъм аматьорски клуб сумата е доста голяма. Ще търсим, ще намерим и мач ще има“, каза кметът и треньор Николай Минчев. Във ФК Сарая играят няколко по-известни футболисти, които дори имат мачове срещу ЦСКА. Такива са Янко Янков-Майната, който е на 39 години, Станислав Николов, Емил Йорданов и Георги Лазаров. Интересна ще е битката между Станислав Николов – Тачо и сегашния нападател на ЦСКА Костадин Хазуров. Двамата са играли един срещу друг през 2005 година в мач за купата на България между Хебър и ЦСКА, армейците печелят с 1:0, а на терена е и Христо Янев.

ФК Сарая

източник: Gong.bg, Веско Вълчев