Звездата на Марибор Миливое Новакович е спокоен за продължаването на отбора му напред в Лига Европа. Следващата седмица словенците гостуват на Левски в София след нулево равенство у дома. 

Според нападателя, на тима му ще е доста по-лесно на "Герена" и ще може да продължи напред в надпреварата след победа. В третия квалификационен кръг на надпреварата чака победителят от срещата между шотландския Абърдийн и латвийския Вентспилс. 

"Истина е, че в София ще има много повече и много по-наелектризирани фенове, отколкото сега. Но няма да ни е трудно там и ще ви обясня защо. Левски ще е домакин и ще е подложен на тежък натиск от трибуните да ни атакува."

"Тогава ще имаме много възможности да ги изненадаме и ще се възползваме от някои от тях, за да се класираме напред. За този мач в Словения нямахме много възможности да се разпишем, но ви давам гаранция, че в София ще е различно."

"Познавам много добре треньора им и очаквах да играят по начина, по който го сториха. Сега ни чакаха на контри, но у дома си ще ни атакуват и това ще отвори пространства за нас. Сега ни предстои мач с Копер, но ще сме възстановени и отиваме да вземем победата в София", сподели Новакович пред медиите в родината си. 

Трябва да се отбележи, че той има опит от мачове срещу Левски, защото в миналото носи екипа на Литекс.