Билети за сектора, в който ще бъдат настанени феновете на Реал Мадрид в София могат да бъдат намерени на “черно”в интернет показа проучване на Гонг. Става дума за пропуски в блок 44 на Сектор Г, където ще бъдат настанени феновете на испанския гранд. Билетите могат да бъдат намерени по обяви в сайтовете за покупко-продажба на вещи и услуги. Продавачът твърди, че има 300 пропуска за сектора на испанците. Те са пуснати с единична цена от 200 лева, въпреки че на билета пише 60 лева. Това означава, че ако предприемчивият българин успее да пласира всичките 300 билета на тази цена ще спечели по 140 лева на билет или общо 42 000 лева чиста печалба.

Как обаче билетите са се озовали в България, след като всички пропуски за гостуващата агитка са изпратени в Испания? Гонг научи, че Лудогорец е изпратил 1200 пропуска в блок 44 на сектор Г на Реал Мадрид. От испанския клуб обаче са информирали, че най-вероятно не повече от стотина испанци ще пътуват за България, за да наблюдават срещата срещу Лудогорец. Това е накарало хората от Кралския клуб да вземат решение да предоставят останалите около 1000 билета на своите фенклубове на Балканския полуостров.

Гонг направи проучване и установи, че официалният фенклуб на Реал в България също е предоставил възможност за закупуване на билети на своите членове, но продажбата е ограничена като бройки от 1 до 3 билета и испанците ще изпратят пропуските едва след като получат парите от членовете на българския фенклуб. Вероятно така стоят нещата и с останалите фенски организации на съседни на България страни.

Според информация на нашата медия българин, който живее в Мадрид, е успял по някакъв начин да се сдобие с пропуските за блок 44 на Сектор Г и сега опитва да завърти търговия на родна територия. Как точно е станало това, остава загадка. 

Ръководството на Лудогорец също е установило подобно предлагане на билети и по всяка вероятност ще информира за това колегите си от Реал.