Шампионът Лудогорец записа втора победа в контролите си това лято. След престижния успех с 3:2 над руския Краснодар преди няколко дни, сега разградчани надделяха с 1:0 над петия в румънския шампионат Университатя Крайова. 

Единственото попадение отбеляза Цветелин Чунчуков в 77-та минута. Мачът се игра при неочаквано горещо време в Австрия, което се отрази и на качеството на представянето на двата тима. Иначе и румънците има за какво да съжаляват, след като преди почивката пропуснаха дузпа. Цял мач за тях игра бившият футболист на ЦСКА Апостол Попов.  

Преди почивката събитията на терена бяха по-интересни и имаше повече положения. Първо Козмин Моци, а после и Марселиньо от пряк свободен удар обаче не успяха да се разпишат в началото. 

В средата на първата част румънците се окопитиха из апочнаха да контраатакуват доста опасно. При една бърза контра в 22-та минута Хергеледжу се озова на стрелкова позиция, но стреля над вратата. 

Българският тим отвърна с ответна опасност в 28-та минута. Тогава хубав пробив по десния фланг на Йордан Минев позволи на национала да изведе Марселиньо сам срещу вратаря на Университатя. Бразилецът отигра технично, но стражът отрази с крак. 

Малко след това дойде и най-чистата ситуация за румънците. В 31-та минута при поредната им опасна контра Хергеледжу нахлу в наказателното поле, след като се беше измъкнал от Моци. Това накара вратаря Милан Борян да го събори - безспорна дузпа. 

Зад топката застана Бауаб, но изстрелът му по земя срещна дясната греда на канадския национал и нулевото равенство се запази. Така интересните ситуации до почивката се изчерпаха и тя дойде без отбелязани голове. 

След нея Лудогорец смени целия си състав, като не влезе само новото попълнение Сисиньо. Йордан Минев пък изигра цял мач поради тази причина, а още в средата на първата част заради травма напусна Витиня, а на негово място влезе Браян Ангуло. 

Тези множество промени се отразиха на облика на "орлите". Опасните им набези понамаляха, а пък румънците се окопитиха. Те имаха няколко опасни положения, но ударите на Бауаб и Хергеледжу минаха покрай вратата или пък Георги Аргилашки ги спаси. 

Най-хубавото положение за българския състав пък пропиля Ангуло, който от пряк свободен удар стреля опасно, но в последния момент вратарят на Университатя се намеси и спаси с една ръка влизащата под гредата му топка. 

Така се стигна до 77-та минута, когато падна и единственото попадение в мача. То беше дело на влезлия след почивката Цветелин Чунчуков, който направи самостоятелен пробив, преодоля защитника, хвърлил се на гърба му и с мощен шут в ъгъла на вратаря го преодоля за 1:0. 

До края опасности и пред двете врати нямаше и така Лудогорец се поздрави с успех във втората си поредна контрола. Следващата проверка на Лудогорец е в събота от 18:30 часа срещу носителя на Купата на Русия Локомотив Москва. Този мач можете да проследите по Diema Sport и на нашата платформа Gong Play.