Бранителят на Славия Стефан Велков заяви след успеха над Заглембе с 1:0 в първия мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа, че „белите“ ще се постараят да се класират за следващата фаза. Велков анализира срещата, като обясни, че в началото е имало напрежение, а с течение на срещата играчите на столичани са усетили, че „дяволът не е чак толкова черен“.

„Направихме всичко със сърцата игра и доза късмет. Заглембе можеше да ни накаже през първото полувреме, но след 60-ата минута играчите на Заглембе се измориха, а ние пък след една контра вкарахме“, започна Велков.

„Имаше напрежение, но с течение на мача усетихме че дяволът не е толкова черен и започнахме да се надиграваме“, продължи бранителят.

„Лека-полека синхронът ни с, понаучих и малко руски. Треньорът има малко по-различни изисквания сравнено с миналия сезон“.

„Първо ще направим анализ на мача. Треньорът ще ни покаже грешките, имаше такива. Със сигурност няма да идем за равен или да паднем, ще се опитаме да минен напред“, каза още Велков.