Старши треньорът на Славия Александър Тарханов сподели след успеха над Заглембе в Лига Европа, че победата е много престижна, тъй като идва срещу сериозен отбор. Специалистът призна, че нишо в сблъсъка не е решено и всичко ще стане ясно в реванша.

"Заглембе е сериозен отбор, идва като трети от добро и уважавано първенство. Ние сме млад отбор, повечето играчи не са си представяли да играят Лига Европа на такава възраст", заяви Тарханов.

"Доволни сме, че успяхме да вземем победата. Имахме много контра атаки, но бързината в действията, това бе положително нещо в играта на моя отбор."

"През второто подобрихме някои неща, те се оказаха успешни и стигнахме до успешен край."

"Това, че сме спечелили не значи нищо. И националът на Полша не игра, ще гостуваме, нищо не е решено, но победата си остава за историята."

"Марио (Кирев) се е превърнал в диригент на тази защита, ръководи отбраната и виждате, че се справяме. Това е много добре. Все още не се е включил в състава Пашов, нужно му е малко време. Всички в тази част на отбора се представиха много добре, все пак те не са много опитни играчи."

Относно предстоящия реванш, Тарханов сподели: "Няма да е лесно, но ще се подготвим. Първото полувреме играчите се бояха да получат топката, а второто разбраха, че не е толкова страшно и това им е работата."