Българският шампион Лудогорец се оказа непознат за френските фенове и медии. Затова авторитетното издание "Фигаро" направи кратък пътеводител за местните запалянковци, в което ги запознава с родния шампион преди мача на Пари Сен Жермен с него в София в сряда. 

Според едно от най-четените издания, "орлите" са "новобогаташите на България, които са неспирен хегемон в последните пет години". Ето и какво пише в целия очерк на "Фигаро", посветен на двубоя на Националния стадион "Васил Левски" и съперника на ПСЖ в него:

"Удържан на "Парк де Пренс" от Арсенал, сега ПСЖ пътува към София, за да срещне Лудогорец Разград. И мачът не е на "Лудогорец Арена", защото той няма лиценз за такива битки в Европа. Общо взето, мач-капан срещу непознат съперник, който е новобогаташът в България", пише в увода си "Фигаро", след което изброява 4 ключови факта за Лудогорец.

"1. Български лидер от 2010 г. - Целият успех на Лудогорец се дължи на един човек - Кирил Домусчиев. Макар и създаден през 1945 г., клубът постига успехите си по времето на Домусчиев. Изключително богат инвеститор, той не пести вложенията си в клуба. Инвестира и в базата на отбора, изгради изключително модерен тренировъчен център. И все пак - бюджетът на клуба е малко над 10 млн. евро, което е далеч от европейските стандарти."

"2. Петкратен шампион на България - Софийските Левски и ЦСКА, пловдивският Локомотив, ловешкият Литекс успяваха да вземат нещо в последните години. Но от идването на Домусчиев, те вече са изтласкани. От историческата първа титла през 2011 г., Лудогорец печели всяка една следваща. За историческите отбори в страната остават само трохите. Един малък ПСЖ на България..."

"3. Герой, наречен Козмин Моци - Отборът стигна от втора дивизия до Шампионската лига само за четири години. Лудогорец стана вторият отбор от страната си след Левски, който влиза в групите на турнира през 2014 г. И всичко това стана благодарение на геройствата на един футболист в квалификациите със Стяуа - Козмин Моци. На негово име има дори кръстена трибуна на стадиона на отбора."

"4. Малката Бразилия - Както и Шахтьор преди това, Лудогорец залага на бразилски играчи. Но освен звуците от самбата, там се чува още реч на португалци, холандци и малко българи. Иначе бразилците са седмина - Кишада, Кампаняро, Саша, Вандерсон, Натанаел, Сисиньо, Кафу и Марселиньо. Към тях можем да прибавим и познатите из Франция Абел Анисе и Клаудиу Кешеру", завършва очерка си за Лудогорец "Фигаро".