Българският първенец Лудогорец ще се опита да се пребори за мечтана победа срещу френския колос Пари Сен Жермен във втория си мач от група А на Шампионската лига. Разградчани посрещат парижани от 21.45 часа на Националния стадион „Васил Левски“ в София.

Срещата ще може да следите в сайта GONG.BG и по Дарик радио.

Лудогорец временно е втори в класирането в група А след мачовете от първия кръг. Българският тим направи 1:1 с Базел, а ПСЖ и Арсенал завършиха при същия резултат.

Това ще е първо домакинство за родния шампион в групите на най-престижния европейски турнир.

От Франция: Кой е Лудогорец? Новобогаташите от България

Тимът воден от треньора Георги Дерменджиев ще се опита да се възползва от колебанията, които показва ПСЖ. Френският съсперник на Лудогорец загуби от Тулуза с 0:2 в последния си мач от Лига 1.

Точно това си пожела и Дерменджиев: „Не знам как ще прозвучи – не ни плаши нищо, но излизаме с респект към съперника. ПСЖ още търси себе си и стила на треньора. Но в крайна сметка това е един много силен тим“.

„Отборът ни вече е придобил рутина. Футболистите вече показват възможностите си“, каза още Георги Дерменджиев.

Лудогорец със стриктни мерки за сигурност около стадиона

Националният стадион "Васил Левски" очаква двубоя Лудогорец - ПСЖ

източник: Lap.bg, Илиан Телкеджиев

В лагера на Пари Сен Жермен също са наясно, че всяко подценяване ще бъде наказано в България. Треньорът Унай Емери сподели, че Лудогорец е заслужим мястото си в най-престижния европейски клубен турнир.

„Те спечелиха точка от първия си мач. На терена ще се види кой е по-големият отбор. Нашата мотивация не е малка. Ще се борим за трите точки“, категоричен бе Емери.