Освен проблемите на вратарския пост, Лудогорец ще има проблеми и в защита за първия си мач в Шампионската лига срещу Ливърпул. Петкратният шампион на България Александър Барт отпадна от групата на тима заради контузия. Французинът за пореден път в последните 2 години се оплаква от травма, която го вади от мач.

Друг централен защитник на шампионите – Георги Терзиев също е проблемен, тъй като до последно лекува контузия. Последните дни Терзиев бе при лечителката Марияна. Той пропусна и последния шампионатен мач срещу Ботев. Не е ясно доколко Терзиев ще бъде на разположение на Георги Дерменджиев за мача във вторник. Футболистът бе титуляр и в двата плейофни мача за влизане в Шампионската лига срещу Стяуа.

Така на практика Георги Дерменджиев има напълно здрави само двама централни защитници в лицето на Козмин Моци и Александър Александров като 90% това ще е титулярната двойка на „Анфийлд“.

Колумбиецът Брайън Ангуло също дълго време лекува контузия и няма изигран мач след гостуването в Белград.

Заради проблемите около вратарите и защитата Лудогорец на практика тръгва с 20 човека за Ливърпул.

Групата на Лудогорорец:

Вратари: Емил Господинов, Милан Борян, Георги Аргилашки (единият от Борян и Аргилашки ще отпадне)

Защитници: Козмин Моци, Александър Александров, Георги Терзиев, Йордан Минев, Жуниор Кайсара, Брайън Ангуло

Халфове: Светослав Дяков, Христо Златински, Фабио Ешпиньо, Абел Анисе, Марселиньо, Вандерсон, Михаил Александров, Върджил Мисиджан, Даниел Абало

Нападатели: Роман Безяк, Юнес Хамза, Жуниор Кишада.