Тимовете на Литекс и и Йелгава (Латвия) завършиха 2:2 в среща-реванш от първия квалификационен кръг в турнира Лига Европа игран в Ловеч. За гостите се разписаха Ошс и Диало, а за домакините на два пъти точен беше Бьорн Маарс Йонсен. Така след 2:2 у дома и 1:1 в Латвия българският тим отпадна от борбата след изиграването на едва два мача.

Гостите от Латвия откриха резултата в 11-ата минута, след като едно изпълнение на корнер се оказа златно за Йелгава. Топката на два пъти нацели гредите, но в крайна сметка Ошс реализира попадение.

Литекс се върна в играта с перфектен елегантен прехвърлящ удар на Бьорн Маарс Йонсен, който матира изтичалия да го пресреща Икстенс, а това стана в 25-ата минута на двубоя.

Домакините опитаха да наложат лек натиск към вратата на гостите, но Рафаел Перес и Бумал не успяха да дадат аванс на Литекс. В същото време Малашенокс пропусна да направи резултата 2:1 в полза на Йелгава, след като от точката на дузпата в последната минута на полувремето прати топката в аут.

През втората част Литекс заигра по-добре и в 56-ата минута Страхил Попов намери добре Йонсен и той препарира за втори път Икстенс. Радостта на домакините беше само 4 минути, след като в 60-ата минута Диало успя да изненада Баривиера с глава и топката влетя в мрежата на Литекс, а резултатът стана 2:2.

До края на двубоя Литекс направи всичко възможно да отбележи трети гол, но това не стана, а гостите разчитаха на контраатаки и статични положения. На два пъти футболисти на домакините падаха в наказателното поле на Йелгава, но съдията не отсъди дузпи, тъй като не намери основания за това.

Как се разви двубоя по минути.

Съставите на двата тима:

Литекс: Баривиера, Божиков, Попов, Горанов, Колев, Малинов, Асприля, Арсенио, Бумал, Йонсен, Рафаел Перес

Йелгава: Икстенс, Реджко, Диало, Ошс, Губинс, Латка, Фрейманис, Сосранов, Клускинс, Богдаскинс, Малашенокс

Главен съдия: Един Якупович (Босна и Херцеговина)