Наставникът на българския шампион Лудогорец Георги Дерменджиев очаква тежък мач срещу Стяуа, но се надява тимът му да е краен победител и да играе в групите на Шампионската лига. 

Реваншът между двата тима е в сряда на Националния стадион "Васил Левски" от 21:45 часа. Първият двубой в Букурещ завърши с минимален успех 1:0 за румънците и това им дава леко предимство. Но в Лудогорец са тренирали и дузпи и се надяват на успех. Ето какво сподели Дерменджиев:

"Разбира се, че отборът е готов, имахме достатъчно време да се подготвим между двата двубоя. Браян Ангуло не е готов за игра. Иначе други проблеми нямаме, футболистите са здрави, само Витиня не може да участва, но за него се знае отдавна." 

"Има определено напрежение, но то е такова, че футболистите да могат да се докажат. Тук става въпрос за нещо различно, изникна мнението, че отборът едва ли не е класиран вече за Шампионската лига. Но момчетата имат рутината да го изиграят този мач, както трябва." 

"Стяуа има добри футболисти, мисля, че който и да замести Кипчиу е поне с неговата класа. Няма да има персонална опека за никого, нито дори за Сънмартян, който също е много добър играч." 

"Нямам притеснения преди мача, разговаряли сме с момчетата, капитанът вече ви каза за какво става въпрос. Ние излизаме утре, за да играем нашата си игра. Трябва да постигнем такъв резултат, с който да отстраним Стяуа." 

"Не се страхуваме от подкрепата за противника. Всеки фен сам избира кого да подкрепи. Ние сме българи и успяхме да обединим нацията в Лига Европа, сега пак ще е така. Ако има отделни единици, които да защитават другия отбор, това си е тяхно право." 

"По-различен ще е този мач от предишния, а сега и играта ни ще е по-различна. Очаквам и по друг начин да се развие самият мач. При този резултат в момента сме губещи и затова трябва да играем атакуващо, за да наваксаме изоставането и в същото време не трябва да допускаме попадение." 

"Не, че и в Румъния нямахме шансове, но сега е задължително да отбележим. Нека не коментираме състава, утре ще видите какъв ще бъде той. На теория има всякакви възможности при гол на Стяуа, ние сме ги отработили." 

"Това е плейоф за Шампионска лига, а не някакъв обикновен мач. Стяуа беше добър отбор, играещ пред собствена публика в миналия мач. Просто така се стекоха обстоятелствата миналата седмица да се отбраняваме повече. Но ние винаги играем за победа и в сряда пак ще е така. Тренираме и дузпи." 

"За нас не е по-специално, че играем срещу съседи. Ние сме от две близки страни, но има разлика във футбола и в двете държави. Нашият отбор практикува един стил от четири години и видяхте, че постигнахме много и се надявам затова тази година вече да играем в Шампионската лига", сподели Дерменджиев на пресконференцията преди мача.