Лудогорец не мечтае, живее в реалността. Тя е такава - понякога те връхлита с толкова положителни емоции, че не можеш да повярваш, че е истина. Така бе на стадион "Васил Левски", след като Лудогорец отстрани Стяуа и се класира за групите на Шампионска лига.

В друг момент действителността е толкова жестока, че ти отнема това, което си докосвал, до което си бил толкова близо. Лудогорец се представи много достойно срещу Ливърпул, вкара гол на Анфийлд, след като първоначално изоставаше в резултата. Лудогорец докосваше равенството, бе на секунди от спечелването на историческа точка. Така е в живота. Затова трябва да оценяваш всеки миг на щастие и да не изпускаш шанса, когато ти се открие.

Лудогорец влезе през парадния вход в Шампионската лига. Срещу Ливърпул, Лудогорец не само защити честта и името си, но доказа, че мястото на отбора е в Шампионската лига. Това е реалността. Лудогорец не взе това, което му се полагаше на Анфийлд, но "Орелът" трябва да продължи да лети, защото дяволът не е толкова черен, а тепърва предстоят още мачове с голям заряд.

Целият отбор на Лудогорец игра като равен с равен срещу петкратния европейски клубен шампион, но като че ли и късметът беше на страната на мърсисайдци. Родният първенец заслужава само похвали за мъжеството и силната игра. Лудогорец започна по изключително силен начин дебютното си участие в Шампионската лига.

Ливърпул имаше видимо преимущество в някои аспекти от играта. Мърсисайдци имаха по-голямо притежание върху топката, което е съвсем нормално с оглед класата на отделните футболисти на двата отбора. Ливърпул на моменти играеше доста бавно, което улесняваше играчите на Лудогорец. По-бързите разигравания внасяха смут в защитата на българския шампион. В същото време, Жуниор Кайсара показа, че не отстъпва по нищо на испанския национал Алберто Морено, дори напротив, създаде доста главоболие на бившия играч на Севиля, а и на Симон Миньоле.

Лудогорец изпусна да нанесе своя удар чрез Роман Безяк и това остави отпечатък върху развоя на срещата. Ако Лудогорец бе повел, Ливърпул трудно щеше да се върне в мача. Доказателство за това е загубата на мърсисайдци от Астън Вила през изминалия уикенд. В края на мача на Анфийлд Лудогорец допусна грешките на растежа. Дузпата е много дискусионна, но играчите в зелено изобщо не трябваше да позволяват да се стигне до тази ситуация. Топката нямаше място в наказателното поле на Лудогорец и още повече в краката на Милан Борян.

В лагера на българския шампион могат да бъдат доволни, че от два удара в очертанията на вратата реализираха един гол. Лудогорец показа дух и характер след гола на Балотели, а това е много важно за мачовете от Шампионска лига. Лудогорец не рухна. Отборът бързо трябва да преживее загубата, защото се задават новите битки при най-силните. В следващите мачове Лудогорец трябва по-смело да преследва целите си.

След мача на Анфийлд, за Лудогорец остава горчивият вкус, но от българския шампион зависи дали нещата ще се променят. Със сигурност след тези 90 минути положението на отбора в групата не изглежда толкова безнадеждно, както след изтеглянето на жребия. Лудогорец доказа, че има място сред големите. Пред тима предстои мач срещу Реал Мадрид и колкото и клиширано да звучи разградчани няма какво да губят, могат само да спечелят. След това ще настъпи часът за срещите с Базел, а българският шампион ще търси реванш.

Видя се, че дори срещу легендарния Ливърпул в съвременния футбол няма лаври и венци, а има действителност. Лудогорец загуби по възможно най-болезнения начин, с дузпа в 93-та минута. Сега "орлите" трябва да полетят и да погледнат към звездите, защото в реалността няма непостижими неща.