Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви, че разградчани са играли като равен с равен с Ливърпул, въпреки загубата с 1:2.

„Доволен съм от играта и от това, което направиха играчите. Видяхте каква публика, какъв стадион. 5 пъти европейски шампион. Не искам да използвам думата равен с равен. Знаете какъв е бюджетът на Ливърпул. Искам да поздравя момчетата за играта тук 93 минути. Съжалявам най-вече за момчетата. Това бе равностоен мач. Имахме по равно положения. Имахме и греда. Недоразумение. Долен съм от поведението на играчите. Играха смело. Комбинативно. Не оставихме шансове за нападателите на Ливърпул“, започна Дерменджиев.

„Не видях голямата разлика. В предния мач те съхраниха някои от основите си играчи, за да играят срещу нас. Ние вдигаме класата. Хората могат да повярват на Лудогорец. Ние показахме своите възможности“.

„Ситуацията с дузпата бе далеч от мен и не мога да я коментирам“.

„При 0:0 имахме ситуация, която ако бяхме отбелязали, може би щеше да е друго. Съжаляваме, но връщане няма. Гледаме напред. Специалистите вече ще гледат с друго око на Лудогорец. Жалко. Не ни достигна минута, минута и половина. При мен няма разочарование и колкото и пъти да го гледам мача, няма да има разочарование. Напротив. Оптимист съм. Работя с много добри футболисти, които могат да играят на високо европейско ниво. Още, когато минахме през Стяуа, казах, че ще вземем точки и имаме сили да продължим в Лига Европа“, каза още специалистът.

Колкото до предстоящия мач с Реал Мадрид, Дерменджиев обясни: „Реал Мадрид е още по-велик отбор. Това е добре за нашия отбор, че ще играем срещу светилата на Европа и света. Нашите футболисти играят правилно тактически. Знаете колко пари струват тези играчи. Много е това за България. Дано хората да разберат какво прави Лудогорец за България“.