Директорът на Детско-юношеската школа на Левски Даниел Боримиров взе отношение по повод боя на 'Георги Аспарухов“ по време на вчерашния мач срещу ЦСКА.

При резултат 2:0 за „сините“ част от феновете се сбиха, след като секунди преди това съдията изгони по един футболист от двата отбора. Става дума за Божидар Божилов от „сините“ и Герман Петров от „червените“. Главният съдия Вихрен Манев вдигна директни червени картони на въпросните футболисти, след което запалянко на ЦСКА отиде на тъчлинията, за да протестира. Това предизвика много от „сините“ ултраси, които налетяха на публиката на съперника.

Днес от ЦСКА обявиха, че ще заведат съдебни дела за мелето на „Герена“.

В интервю за Нова телевизия Боримиров запита каква е била реакцията на „червените“ преди около месец, когато по време на приятелския мач срещу израелския Ашдод, фенове на „червените“ нахлуха на терена.

„Имаше няколко полицейски коли, които също бяха отвън. В разговор с тях, те ми казаха, че са само външна охрана. Мисля, че е в тяхно право да решават каквото си искат. Аз бих ги попитал, след като толкова примерни, те какво направиха преди един месец, когато играха срещу израелския отбор“, коментира Боримиров.

Ето какво споделиха и потърпевшите играчи от ЦСКА.

„Голяма група дойде към мен, баща ми и други познати, които бяха фенове на ЦСКА и ни налетяха на бой. Удряха ни по лицето, тила. Имаше ритане по гърба имаше доста“, коментира Кристиян Пешов.

Иван Ангушев пък сподели: Опитвайки се да предпазя него, родителите и баща му, сложих тялото си като преграда и получих две шишета, едното от които мина на сантиметри от главата ми, а другото ме уцели. Докторите казаха, че съм имал голям късмет., защото е можело да стане нещо много по сериозно. Те са фенове, те са важна част от играта, но те не трябва да бъдат на терена.“