„Не само за ЦСКА ми е болно, и за Локо София, за българския футбол. Вървим стремглаво надолу и това не може да не притеснява всеки футболен човек в България. Много се говори, но нищо не се прави или ако се прави, то е за определени отбори, а другите се пренебрегват. Не трябва да е така“, бе категоричен треньорът Стойчо Младенов, който сега води египетския Ал Итихад Александрия.

„Трябва да има политика и в това отношение. Държавата трябва да се ангажира да вкара ред и постоянство, за да се развива футболът. Не съжалявам, че се върнах в ЦСКА. Чувствам се горд от работата, която свърших и екипа, с който разполагах. Екип отдаден на професията, хора с „червени“ сърца и това, което направихме за две години може да служи да пример на всички останали. Две години без никакви условия. Условията бяха нечовешки, а отнощшението към нас беше под всякаква критика, но ние в името на ЦСКА преглъщахме“, добави още Младенов пред ТВ 7.

Стойчо Младенов коментира и първите си изяви с новия тим в Египет и какво не достигна на състава му за изненада още в първия мач. „Мачът със Замалек беше изненада за нас, тъй като беше в един определен момент, когато отборите бяха разпуснати и се насрочи дата, която ни изненада. Замалек са отбор, който е във форма и играе мачове от Шампионската лига. Ние бяхме на 10 дни тренировки, но направихме добър мач, изиграхме го грамотно и бяхме на крачка от сензация. Работата ни обаче се прие положително“, сподели Стойчо Младенов и продължи:

„Изказах своето възхищение от хората там. В годините, в които съм работил там, срещнах корекни хора, които се държат цивилизовано и възпитано. Всеки е готов да даде на близкия. Много сплотен народ. Това е клуб с богата история. Тази година отново получих предложение и приех, след като миналата бях ангажиран с ЦСКА. Това е третият клуб по фенска маса в Египет.“

На въпрос дали би взел български футболист в тима си в Египет Стойчо Младенов отговори: „На този етап е невъзможно. В бъдеще всичко е възможно.“

„Сега имаме възможност да направим селекция и идеята е да направим един боеспособен отбор, който да защитава интересите на клуба. Доволен съм от начина, по който се отнасят с мен в Египет и съм щастлив от това, което се казва по мой адрес там. Хората са много запалени по футбола“, разказа още Стойчо Младенов.

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!