Детски спортен празник под надслов „Люлка на шампиони“ ще бъде организиран на 11 октомври (събота) на стадион „Българска армия“. В програмата на събитието се предвиждат посещения в Музея на спортната слава на ЦСКА и VIP ложите на стадиона, занимания с треньорите от Детско-юношеската школа, както и множество игри с награди. Всяко дете ще има шанса да усети атмосферата на стадиона в „Борисовата градина“ и да се пробва в тренировките на ДЮШ, а кулминацията на събитието ще позволи на всички малчугани да поиграят със своите любимци от представителния отбор на „армейците“ и треньорския щаб, да се снимат с тях и да вземат автограф.

Началният час на „Люлка за шампиони“ е 12:00, а сборен пункт е „Алеята на славата“ пред сектор А на клубния стадион. Всички деца и родители не само ще изживеят един забавен следобед, но и ще могат да спечелят страхотни награди като специални фланелки „Още от дете“, екипи на ЦСКА, раници и клубни артикули. По-голямата част от програмата е планирана на изцяло обновените тренировъчни игрища пред Сектор А на стадиона, но предвид промените в метеорологичните условия организаторите са предвидили и вариант на закрито – в баскетболната зала в комплекса. Входът е свободен, а за всички деца, участващи в събитието, има гарантиран подарък – безплатна тренировка в избрана група от ДЮШ на ЦСКА.

След края на детския ден на стадион „Българска армия“ ще се проведе и контролен мач на представителния отбор срещу сръбския Раднички (Ниш). За всички деца, участващи в събитието, входът за мача ще бъде свободен, един от блоковете в сектор „А“ ще бъде запазен за желаещите и заедно с тях в трибуните ще седнат футболисти на ЦСКА, останали извън групата за мача.

„Планирахме провеждането на „детския ден на Армията“ от няколко месеца, тъй като всички в клуба оценяваме колко важни са подрастващите за ЦСКА. Искрено се надяваме скоро от ДЮШ да излезе новият Бербатов, Мартин Петров или Валентин Илиев. Така че очакваме всички млади „армейци“ и техните родители на 11 октомври на „Българска армия“, коментира изпълнителният директор на клуба Александър Тодоров.

Заслугата за събитието е на група привърженици зад кампанията „Още от дете...“, с подкрепата на ПФК ЦСКА, фитнес-центровете „WestGym” и Атлантис Нет ООД - Ботевград. Амбициите на организаторите са спортният празник „Люлка на шампиони“ да е първото от цяла серия събития с марката „Още от дете...“, чиято цел ще бъде популяризиране на клуба и спорта като цяло сред подрастващи от София и цялата страна.