Привържениците на Локомотив София изразиха огромното си възмущение от факта, че клубът не е получил покана за срещата между Българския футболен съюз и представители на клубове, на която ще бъде обсъдено бъдещето на българския футбол.

На срещата бяха поканени дори представители на тимове като Ботев Гълъбово, Септември Симитли, Локо  Мездра, но не и такива от Локо София.

Ето какво написаха феновете на "железничарите" чрез своя сайт lokosf.info:

Да СРАМНО Е! След двубоя със Спартак (Подгумер) президентът на Локомотив обяви, че отборът няма покана за срещата, на която ще се обсъжда създаването на новата т. нар. "Висша лига".

Защо е срамно, ще се зачудят някои от Вас и може би с основание във времената и нравите, в които живеем.

СРАМНО Е, защото не е изпратена покана на един отбор, в който се гради вече повече от 6 месеца. Скоро Локомотив ще има база, каквато нямат отбори в "А" група и тази база се гради със собствените средства на Иван Василев и партньорите му. Размерът на средствата, инвестирани в Локомотив, вече достига 300 000 лв.! Има ли въобще друг отбор в България, в който да се случва нещо такова?

СРАМНО Е, защото колкото вина за изваждането на Локомотив от "А" група има Николайчо Гигов, поне толкова от вината има и кликата в БФС. Колко години от там си затваряха очите и позволиха тези гигантски дългове да бъдат натрупани?

СРАМНО Е, защото Локомотив е институция в българския футбол - отбор, който е създал десетки национални състезатели, треньори, футболисти и голмайстори на България, и генерирал стотици милиони левове в българската икономика заслужава уважение.

Да, Локомотив няма фенската маса на ЦСКА и "Левски", "Ботев" и Локомотив (Пловдив), но на много от мачовете на Локомотив в "А" окръжна група през този сезон имаше повече зрители, отколкото на някои мачове в "А" група. Привържениците на Локомотив подкрепят отбора си навсякъде, като в "А" група има няколко отбора, които не са виждали подкрепа при гостуванията си!

Ако имат поне малко срам, БФС трябва да вземе едно честно и умно решение и да поканят Локомотив на срещата за тяхната "Висша лига" и то не заради това, че Локомотив директно ще влезе в нея (както Василев каза, нашият път не е обезателно незабавно да бъдем там), ами заради традициите и хората, които са изградили и продължават да градят нещо там, заслужават уважение.