Един от най-успешните и обичани от синята публика левскари Димитър Иванков празнува днес своя 39-и рожден ден, а официалният сайт на „сините“ не пропусна да честити празника на Иванков и да припомни неговите успехи.

„Роден на 30 октомври 1975 година Иванков остава във вечната класация на голмайсторите сред вратарите от Европа.

На 4 април 2010 г. вкарва своя 42 гол и става третият най-резултатен вратар в света. Капитан на Левски и любимец на публиката, той е с голям принос за трите шампионски титли на тима през 2000, 2001 и 2002 г. От юли 2005 г. играе в турския първодивизионен отбор Кайзериспор, с който през 2008 година печели Националната купа след победа над Генчлербирлиги след изпълнение на дузпи.

На 9 юни 2008 г. подписва договор с Бурсаспор и през 2010 година печели с тях титлата на страната. Бивш вратар на националния отбор на България. През 2010 година на националния празник на България (3 Март), Иванков изиграва своя последен мач с националната фланелка. Двубоят е приятелската среща с Полша, играна на стадион Полония във Варшава, а резултатът е 2-0 в полза на домакините. През 2010 става шампион на Турция с Бурсаспор.

Притежава изключителен рефлекс и има идеален поглед върху играта. Печелил е множество награди за най-добър вратар. Той е един от най-класните български вратари за всички времена.

От началото на сезон 2011-12 е част от състава на Анортосис Фамагуста. Изиграва 2 мача от Лига Европа.

ПФК Левски поздравява Димитър Иванков с празника и му пожелава здраве, щастие, лични и професионални успехи и много незабравими мигове, които да му носи любимият син отбор.“