ЦСКА се класира за следващия етап от турнира за Куапта на България, след като постигна драматична победа над Септември София във финала на област София-град на стадион „Българска армия“. В герой за тима на Христо Янев се превърна Преслав Йорданов, който вкара единствения гол в мача в 95-ата минута. 

Двубоят ще се запомни и със спорните отсъждания на главния рефер Вихрен Манев. През първото полувреме „червените“ имаха претенции за отменен гол, а точно преди ЦСКА да отбележи единственото попадение в мача, Манев не отсъди дузпа в полза на Септември за игра с ръка на Кирил Динчев.

С успеха си ЦСКА се класира за междуобластния етап на турнира, където ще спори с тимовете на ФК Сарая, победител от област Пазарджик и Ботев Ихтиман, победител от област София. Жребият е утре, а евентуалният мач на „червените“ ще се играе на 2 септември и ще бъде предаван по Diema Sport. 

Мачът започна с два бързи корнера за символичните гости от ЦСКА отляво по нападението на тима, като при втория в 5-ата минута, „червените“ бяха много близо до гол. След разиграване и центриране отдясно, топката попадна в Чорбаджийски, който стреля мощно по диагонала, вратарят на Септември изби, след което коженото кълбо тупна зад голлинията. Главният рефер Вихрен Манев и неговите асистенти обаче посочиха, че гол няма, въпреки протестите на играчите в „червено“.

Още в следващата атака Преслав Йорданов също имаше шанс да се разпише, но и той не успя и ударът му бе спасен. Отговорът на Септември дойде с удар на Анатоли Тодоров, който обаче рикошира излезе в корнер.

В 15-ата минута наставникът на гостите Николай Митов трябваше да извърши принудителна смяна в състава си, след като Петър Тончев получи разтежение и бе заменен от Христо Спасов.

В следващите минути играта се водеше предимно в центъра на терена, като двата тима рядко стигаха до опасности преди противниковите врати, с изключение на няколко центрирания към Преслав Йорданов, който обаче бе успешно блокиран от бранителите на Септември.

В 32-ата минута ЦСКА стигна до пряк свободен удар, след нарушение на Роналд Донев срещу Преслав Йорданов, за който футболистът на Септември получи и жълт картон. Зад топката застана Николай Цветков, който стреля много технично, но Емил Петров със сетни усилия успя да избие.

След подновяването на играта първата интересна ситуация дойде отново пред вратата на Септември. Появилият се на почивката за ЦСКА Йордан Йорданов стреля силно от дистанция, но Емил Петров внимаваше и изби в корнер, след който „червените“ не успяха да се възползват.

Наставникът на „червените“ Христо Янев се опита да промени ситуацията на терена, пускайки в игра втори нападател в лицето на Костадин Хазуров, като именно той пропусна най-чистата ситуация през втората част. Девет минути преди края на редовното време Борис Галчев изведе по отличен начин Хазуров сам срещу Емил Петров, но силният му удар срещна левия страничен стълб на вратата.

През втората част играта бе доста накъсана, а футболистите на Септември използваха всяка удобна възможност, за да бавят времето.

В даденото от съдията 5-минутно продължения се случиха и най-интересните моменти в мача. Минута преди края на редовното време, символичните домакини от Септември имаха сериозни претенции за дузпа за игра с ръка на Кирил Динчев, но те останаха неуважени от Вихрен Манев.

Именно в ответната атака „червените“ си осигуриха скъпоценната победата и се класираха за междуобластните квалификации за Купата на България. Боби Галчев намери с дълъг пас Йорданов в наказателното поле, нападателят пое топката с гърди и с удар от границата на малкия пеналт прати топката под гредата на вратата на Емил Петров, слагайки точка на спора.

СЕПТЕМВРИ – ЦСКА 0:1

0:1 Преслав Йорданов 90+5'

Септември: Емил Петров, Николай Николов, Роналд Донев, Стоян Предев, Мартин Димитров, Димитър Андонов, Илиян Гаров, Георги Русев, Петър Тончев, Анатоли Тодоров, Антонио Павлов.

Старши треньор: Николай Митов

ЦСКА: Анатоли Господинов, Кирил Динчев, Божидар Чорбаджийски, Иво Иванов, Борис Галчев, Преслав Йорданов, Павел Головодов, Самил Аясс, Виктор Райчев, Николай Цветков, Ангел Грънчов

Старши треньор: Христо Янев

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!