Българският национален отбор по баскетбол заминава тази вечер за първите си проверки преди предстаящите евроквалификации.

От 25 до 27 юли в Оберварт, нашият тим ще срещне Португалия, Унгария и домакина Австрия.

Днес Георги Младенов и момчетата му проведоха последна тренировка в София, преди полета си по-късно през деня. Заниманието в залата на НСА продължи малко повече от час, а в него се включи вече и Александър Везенков.

19-годишният талант само преди три дни се завърна от Европейско първенство за младежи, но не получи много почивка. Топреализаторът на Дивизия А показа и точната си ръка в края на тренировката, където за малко да откаже всичките си опоненти.

Павлин Иванов единствен не взе участие в заниманието, заради дискомфорт в кръста, но проблемът не е сериозен и ще отшуми бързо.

Междувременно щабът ни вече много сериозно проучва съперниците за квалификациите, и има уверения за достатъчно информация преди срещите с Израел, Холандия и Черна гора.

Групата за Австрия: Христо Николов, Божидар Аврамов, Павел Маринов, Димитър Димитров, Александър Янев, Асен Великов, Костадин Маршавелски, Станислав Ваклинов, Николай Върбанов, Станимир Маринов, Христо Захариев, Павлин Иванов, Чавдар Костов и Александър Везенков.

Докато мъжете се готвят за квалификации, наследниците им вече се впускат в дълбокото. От днес в зала Универсиада и Армеец-2 се играе Европейско първенство, Дивизия Б. Срещите на нашия тим са от 18.15, на 24, 26 и 28 в Универсиада, а на 25 и 27 – в тренировъчната зала на Армеец.