Българският национален отбор за мъже загуби с точка втория си мач от приятелския турнир в Румъния.

Отборът ни отстъпи на Естония със 72-73, въпреки че беше напред през почти цялото второ полувреме.

До момента българите са с победа и загуба, а в неделя ще изиграят последния си мач в Клуж Напока срещу домакина Румъния от 19.30 часа, пише BgBasket.com.
 
Първата част премина с големи серии за отборите. В началото Естония поведе с 10-4, след което националите ни записаха 10-0 и обърнаха резултата. Те успяха да увеличат разликата малко, но серия от 7-0 за съперника му донесе точка аванс след 10 минути игра. Естонците запазиха малка преднина през първите минути от втория период, но България записа 11-0 и поведе със 7. До почивката Естония се приближи на 3 точки за 34-37.
 
Преднината на България се запази межди 2 и 5 точки дълго време през третата четвърт след игра кош за кош и след 30 минути българите водеха с 53-51. Националите ни запазиха преднина до минута преди края, когато бяха с 5 точки напред, когато Стен Сок наниза две поредни тройки и обърна резултата. При 5 секунди до края и точка за Естония отборът ни имаше шанс за стрелба, но тя не влезе и мачът приключи.
 
В днешния мач в състава на Любо Минчев не беше Дий Бост, а всички влезли в игра се разписаха. 13 точки и 6 борби записа Александър Везенков, 11 отбеляза Джейсън Уошбърн, а с 10 се отчете Иван Лилов. За Естония Стен Сок наниза 14 и подаде 5 асистенции.