България започна със загуба квалификациите за Евробаскет 2017. Късно снощи тимът ни отстъпи като гост на Украйна с 69:79, след като изоставаше през целия мач.

Днес по обяд отборът ни се прибра от Украйна с полет от Киев, а ето какво казаха след пристигането на тима пред медиите някои от основните фигури в тима.

Александър Везенков: "Мисля, че в събота ще се подобрят нещата. Вчера двама основни играчи на отбора като аз и Дий Бост не бяхме в оптималната си форма. Просто нямахме ден или не играхме на 100% от възможностите си и така трудно отборът можеше да победи. Накрая второто полувреме се борехме, опитахме се, и мисля, че 10 точки са напълно нормални с оглед хода на мача. Случва се да не ми върви, през сезона виждам и, че големите играчи също понякога нямат ден. На всеки може да се случи и се надявам в събота както аз, така и отборът да покажем това, което можем.

Словения вкараха 113 точки и победиха с 40 Косово. Това не ни плаши, но показва квалитета на този отбор. Според мен трябва да се концентрираме, да видим грешките си от вчера и да се забавляваме. Аз това казах и на момчетата, трябва да се забавляваме и да се противопоставим на Словения, ако трябва 20,30 минути, дори и да победим, ако може накрая."

Чавдар Костов: "Мисля, че бяхме малко пренавити. Като цяло се бяхме подготвили доста добре за този мач, но просто нещата не се получиха. Бяхме доста нервни в нападение. В защита не успяхме да се справим с двамата високи играчи на Украйна. Когато видях кой американец ще играе за мача, се надявахме да ги бием с бързина и добър процент от тройката, но не стана. Постепенно в мача намерихме своя ритъм, но нямахме време да обърнем мача. Проблемът беше, че започнахме срещата много нервно. Втората част намалихме разликата, но направихме отново някои грешки в нападение и защита, и те отново поведоха с над 10 точки. Имаше много емоци по време на мача и се опитваме да се върнем постоянно, но не успяхме.

Това е един мач и гледаме напред от тук нататък. Предстоят ни още много мачове в групата и се надявам да покажем своя потенциал и да се разгърнем повече.

Със сигурност може да изненадаме Украйна в Ботевград, може да изненадаме всички отбори.

Сега е време да мислим за мача със Словения и да се подготвим за тях. Очаквам залата да се напълни и да покажем какво можем."