Националният отбор на България по баскетбол за жени до 20 години допусна загуба с 47:76 (9:15, 12:26, 11:15, 15:20) точки от Хърватия в първия си мач от група "В" на европейското първенство дивизия В в Подгорица (Черна гора).

Българките бяха много сковани през първото полувреме и вкараха само 21 точки до почивката. За сравнение, съперничките им отбелязаха цели 26 само във втората четвърт. През второто полувреме срещата бе по-равностойна, но хърватките запазиха хегемонията си на терена и спечелиха.

Теодора Динева единствена беше на ниво за българския тим и завърши със 17 точки. По 6 точки добавиха Петя Бояджиева и Александра Петрова (9 борби). Борислава Христова беше напълно неутрализирана от защитата на съперничките и завърши със едва 4 точки. Тя добави 4 асистенции и 3 откраднати топки.

Във втория си мач българките излизат срещу Румъния в неделя от 16.15 часа.

Междувременно националният отбор за юноши до 18-годишна възраст победи Румъния като гост в поредната си контрола. Момчетата на Мануел Марков надиграха връстниците си с 83:67 точки.

Йордан Минчев беше най-резултатен за успеха с 22 точки, 5 борби и 3 отнети топки. Кръстан Кръстанов направи "дабъл-дабъл" - 16 точки и 10 борби, а Красимир Димитров вкара 10 точки.

Съставът на националния отбор за кадети до 16-годишна възраст допусна втора загуба на международния турнир в Скопие. След поражението от Турция момчетата, водени от Лъчезар Коцев, отстъпиха и пред Русия с 83:97 точки.

Отлично в мача се включи Борислав Младенов. Играещият в Италия син на звездата на българския национален отбор от близкото минало Георги Младенов, завърши с 28 точки. За 31 минути на терена той вкара 3 тройки от 8 опита, като добави и 5 борби и 4 асистенции. С по 12 точки се отличиха капитанът Цветомир Чернокожев и Мартин Стефанов./БТА