Отборът на Барселона с българина Александър Везенков в състава си отпадна изненадващо още на четвъртфиналите в турнира за Купата на Краля в Испания. Барселона загуби със 72:73 точки от Билбао Баскет в първия четвъртфинал.

Тимът на Билбао превъзхождаше съперника си през по-голямата част от мача и заслужено триумфира накрая. Каталунците изиграха слаб мач, имаха проблеми и в защита, и в нападение, а пропуските от наказателната линия също се оказаха ключов фактор.

Играчите на Барса вкараха 13 от 22 опита от наказателната линия, в края при оставащи 3.2 секунди и топка за каталунците, Анте Томич бе фаулиран. При резултат 73:71 точки Томич вкара от първия си опит, но пропусна втория и така Барселона не успя да изравни и евентуално да се надява на продължение.

В оставащите 3.2 секунди баскетболистите на Барселона не успяха да организират добре атаката си и загубиха двубоя. Александър Везенков завърши с 2 точки и 4 борби за малко повече от 10 минути на терена.

За Барса най-резултатен с 14 точки бе американецът Брад Олесон, а за победителите от Билбао Баскет с 18 точки завърши Алекс Руоф, а с 15 се отчете Аксел Ервел.

Така Билбао Баскет очаква съперника си на полуфиналите от двойката Валенсия – Гран Канария, които също играят в четвъртък вечер.

Малко преди срещата на Барселона Александър Везенков даде интервю за Diema Sport 2.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS