Шампионът на България Лукойл Академик попадна в трудна група за участието си в първото издание на новия европейски клубен турнир на ФИБА Европа по баскетбол за мъже - ФИБА Юръп Къп.

56 отбора са разделени в две конференции, като българските представители - Лукойл и Рилски спортист, са в Конференция 2.

Нов турнир със 100 отбора от 40 страни готви ФИБА Европа

Академик е в група H заедно с БК Калев/Крамо (Естония), Енисей Красноярск (Русия) и Макаби Ришон (Израел).

В първия си мач "студентите" са гости на Енисей на 28 октомври.

Лукойл Академик е задал Арена Ботевград за домакинствата си, а те започват на 4.11, първо срещу Калев, а след това на 11.11 срещу Макаби, и на 18.11 срещу Енисей. След това на 25 ноември Лукойл гостува на Калев, а програмата му приключва в Израел на 2.12.

Лукойл Академик тепърва ще оформя селекцията си за новия сезон, като първите нови имена бяха на Бранислав Ратковица и Павлин Иванов.

Всяка конференция на ФИБА Юръп Къп има 7 групи с по 4 отбора, които ще играят всеки срещу всеки по два пъти. Отборите на първите две места в групите заедно с четирите най-добри трети се класират за топ 32. Там ще бъдат сформирани нови групи, като първите два тима в тях ще се класират за топ 16. Финалната четворка ще се проведе от 29 април до 1 май догодина.