Фенербахче, Олимпиакос, Барселона и Уникаха Малага се присъединиха към ЦСКА Москва във втората фаза на най-престижния баскетболен турнир на Стария континент - Евролигата. 

Три кръга преди края на първата групова фаза петте тима са недостижими за съперниците си и са сигурни за място в Топ 16 на надпреварата. 

В Истанбул Фенербахче подпечата класирането си с убедителен успех с 84:61 над френския Страсбург. Ян Весели и Екпе Удо бяха неудържими в подкошието и записаха 20 и 15 точки за турския тим, който победи за пети пореден път и вече е с актив от 6 успеха и само 1 поражение. За Страсбург (3-4) най-резултатен с 14 точки бе бившият играч на Далас Маверикс Родриг Бобоа.

В група В Олимпиакос постигна минимален успех с 59:52 в Пирея срещу гостуващия Лаборал Куча, с който обаче тимът си подпечата класирането за следващата фаза. Василис Спанулис бе най-резултатен за домакините с 10 точки. За гостите от Испания центърът Янис Борусис направи много силен мач, завършвайки с "дабъл-дабъл" от 16 точки и 15 борби. 

В група С Барселона си осигури класиране за следващия кръг, след като разгроми като гост полския Зельона гора с 93:64, а Александър Везенков се отличи с 15 точки за "каталунците". 

Уникаха Малага също намери място в Топ 16. Испанският тим се наложи с 82:68 у дома над Макаби Тел Авив от Израел. Уил Томас вкара 11 от 20-те си точки в последните 5 минути на срещата, а още 14 точки за победителите добави литовецът Миндаускас Кузминскас. За Макаби най-резултатен бе Тайлър Рочести, който вкара 13 точки. 

С победата Уникаха излезе на първото място в група D, но ЦСКА Москва може да си върне лидерството в групата, ако тази вечер победи като домакин италианския Динамо Сасари.