Българският баскетболист Александър Везенков изигра най-силния си мач в Евролигата с екипа на Барселона до момента. Везенков реализира 15 точки за успеха на Барса срещу полския Зильона гора с 93:64 точки в седмия кръг на най-престижния европейски клубен турнир, а каталунците вече си осигуриха място в Топ 16 на надпреварата.

Националът получи повече игрово време от треньора Шави Паскуал и оправда доверието, завършвайки за близо 22 минути на терена с 15 точки, от които 3 тройки от трите си опита и добави 2 борби, 2 асистенции и една открадната топка.

На почивката гостите водеха с 44:35 точки, а през второто полувреме Барса отказа поляците, печелейки трета и четвърта част съответно с 25:15 и 24:14 точки.

Това бе шеста победа на Барселона в Евролигата и с актив 6-1 каталунците са начело във временното класиране в своята група В на турнира.

БК Барселона

източник: euroleague.net

Най-резултатен за победителите бе Алекс Абринес с 16 точки, а Карлос Аройо добави 15.

Александър Везенков изпъкна с добри изяви и преди дни в мача от испанското първенство на Барса срещу Манбус Обрадойро, когато реализира 9 точки за 20 минути на терена.

В следващия кръг на Евролигата испанският гранд гостува на гръцкия Панатинайкос на 4-и декември.