Баскетболистите на Лукойл Академик отпътуваха за първото си гостуване този сезон в Еврочалъндж. Вицешампионите се отправиха към Естония, където утре вечер ще се изправят срещу местния Тарту Рок. Двубоят от втория кръг на груповата фаза на турнира Еврочалъндж е на 11-и ноември, вторник от 19 часа. Играчите водени от старши треньора Йовица Арсич се качиха сутринта на полета за Франкфурт, а от там ще се оправят към Талин.

Лукойл Академик загуби първия си мач в надпреварата, след като отстъпи пред унгарския Кьорменд със 75:80 точки като домакин в Самоково преди седмица. Така „студентите” ще гонят първи успех в Еврочалъндж като гости в Естония.

Балетът на Тарту Рок

Отборът на Тарту Рок обаче също тръгна с поражение в състезанието и сега ще вложи всички усилия за успех като домакин. Естонците загубиха гостуването си в Румъния на Енергия Ровинари с 56:74 точки. Състезателите на Тарту Рок изиграха по-слаба последна четвърт и отстъпиха на съперника. Със 17 точки и 6 борби се отличи Тимо Ейхфус.

Наставникът на Тарту Герт Куламае коментира след поражението: „Съперникът заслужаваше победата, най-вече заради последната част, когато игра отлична защита срещу нас. Мисля, че играхме добре за 30 минути и бяхме агресивни, но Енергия се оказа по-силен. Имаме доста проблеми сега с играчите, имаме някои контузени, така че определено е много трудно. Последната четвърт беше решаваща, но ние нямахме достатъчно сили.”

В другата среща от кръга в групата Кьорменд е домакин на Енергия Ровинари.