Крахът в голямото дерби с Олимпиакос, загубено с 63:88 точки от Панатинайкос, предизвика раздялата със старши треньора Аргирис Педулакис.

Босът на баскетболния ПАО Димитрис Янакопулос вече търси нов наставник за „зелените”. От 2012-а година, след напускането на Желко Обрадович, Панатинайкос смени четирима треньори.

Според гръцките медии сред вариантите за нов наставник на ПАО е испанецът Шави Паскуал, бивш треньор на Барселона. Испанското издание El Mundo Deportivo дори твърди, че гърците вече са контактували в представители на Паскуал.

В случай, че преговорите с Шави Паскуал не приключат с подписване на договор, сред вариантите за наследник на Педулакис са още Пини Гершон, Саша Обрадович, Панайотис Янакис и Венсан Коле.

Интересен факт е, че бившият треньор на националния тим на България Пини Гершон вече води преговори с Панатинайкос през май, но в крайна сметка не се стигна до назначаването на израелеца.

Саша Обрадович пък е без отбор от лятото, когато се раздели с берлинския Алба, а французинът Коле напусна Страсбург, но остана начело на мъжкия държавен състав на родината си.