Националът Александър Везенков изигра силен мач за Барселона при поражението на каталунците от Фенербахче със 72:73 точки в баскетболната Евролига.

Това бе първо поражение за Барса, който вече е с победа и загуба от двата си изиграни мача. Фенербахче пък записа втори успех.

Везенков завърши със 7 точки, 2 борби, 4 асистенции и 2 откраднати топки за 19 минути на терена. Българинът записа добър мач за Барселона, като бе сред най-полезните на терена за каталунците.

Фенербахче дръпна с 21:19 точки за първите 10 минути, а на почивката водеше с 40:38 точки. Преди последната част резултатът бе 53:51 за турският гранд, който постепенно увеличи аванса си.

В заключителните минути Барселона намали, като разликата стана 72:73 точки с два точни наказателни удара на Александър Везенков.

Барса дори имаше атака за победата, но американският гард Тайръс Райс не сполучи при стрелбата си, а в последните секунди Фенербахче задържа владението на топката и ликува.

С по 15 точки за Фенербахче завършиха Костас Слукас и Боби Диксън.

За Барса с 19 точки завърши Тайръс Райс, а с 14 Стратос Перпероглу.

В следващия си мач тимът на Барселона, който е тормозен от редица контузии, приема Бетис в 5-я кръг на испанската Лига Ендеса. Двубоят е в неделя от 13.30 часа.

Напомняме, че феновете на баскетбола могат да наблюдават нови два мача от предстоящия 5-и кръг на испанското баскетболно първенство в неделя, 23-и октомври, в български телевизионен ефир.

От 13.30 часа Ховентут е домакин на Баскония и можете да гледате мача в GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT.

От 22.30 можете да проследите двубоя Естудиантес – Реал Мадрид по DIEMA SPORT 2.