Отборът на Барселона постигна нова победа в испанската баскетболна Лига Ендеса, след като надделя над Сан Себастиан като гост с 84:69 точки. Това бе 23-и успех за Барса в Испания и тимът остава еднолично начело във временното класиране. За Сан Себастиан, който е на дъното в подреждането пък загубата бе 21-а в шампионата.

Българинът Александър Везенков получи повече игрово време от треньора Шави Паскуал и изигра добър мач, завършвайки като най-резултатен в двубоя, заедно с Томаш Саторански. Двамата се отчетоха с по 15 точки за успеха на Барса. С 12 точки и 10 борби пък завърши Анте Томич.

Везенков остана на две борби от дабъл-дабъл, тъй като овладя 8 борби в срещата. Националът бе точен в три от шестте си стрелби за три точки и на два пъти се разписа за две точки.

Баскетболистите на Барселона нямаха никакви проблеми срещу последния в първенството и поведоха с 26:18 точки след първата част и 47:29 на почивката.

В следващия си мач Барса очаква Бросе Баскетс на 31-и март в много важен сблъсък от Топ 16 на Евролигата, а във вътрешното първенство отборът е домакин на Манреса в следващия кръг на 3-и април.

По-късно днес от 19 часа пък е мачът Реал Мадрид – Сарагоса и същото можете да го наблюдавате по Diema Sport 2 и в Gong Play.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS