За трета поредна година български отбор получава правото да участва във FIBA 3x3 World Tour. На 19-и юли, тази събота, пред паметника на Съветската армия в София най-добрите отбори от страната ще си дадат последен шанс да докажат кой е най-достоен да представлява страната ни на международната сцена.

Освен тимовете от столицата, взели участие във веригата турнири, която върви от началото на годината, в надпреварата ще вземат участие и отбори от лигата във Велико Търново, както и победителите от турнирите, играни в различни градове от страната.

Пространството между Орлов мост и Ректората за един ден ще бъде изцяло зона за баскетбол.

През целия съботен ден софиянци и гости на столицата ще могат свободно да играят на специално поставените за целта баскетболни кошове и официална настилка за 3х3 баскетбол.

Кулминацията на празника ще бъде започващия в 16:00 турнир, който обещава да предостави страхотно зрелище, събирайки 16-е най-достойни отбора от страната. Очаква се под кошовете да се срещнат настоящи и бивши състезатели и най-добрите любители на играта на един кош.

За отличното настроение на всички участници и зрители разбира се ще има музика и награди, осигурени от спонсорите на събитието. Турнирът се осъществява и с любезното съдействие на Столична община и е в подкрепа на кандидатурата на София за културна столица на Европа 2019.