Старши треньорът на баскетболния Барселона Шави Паскуал сподели задоволството си от силния старт на отбора в полуфиналните плейофи и изтъкна представянето на българина Александър Везенков и гъркът Стратос Перпероглу като ключови за състава.

Барселона победи Лаборал Куча в първата среща от тази полуфинална двойка с 84:57 точки. В серията се играе до три победи от пет възможни двубоя.

Вторият мач в серията между Барселона на Александър Везенков и участника във Файнъл Фор на Евролигата Лаборал Куча е в неделя от 13.30 часа.

Двубоя можете да гледате в Gong Play и по телевизия Diema Sport.

Паскуал заяви, че е доволен от работата на играчите си. „Доволни сме от представянето си срещу отбор като Лаборал Куча. Мачът в неделя обаче ще е коренно различен“, алармира специалистът.

Пред vavel.com Шави Паскуал изтъкна работата на Везенков и Перпероглу като ключова за триумфа в първия мач с Лаборал Куча. „Те положиха много усилия и ще видим как ще се възстановят за следващия мач, защото допринесоха много за баланса на тима и в защита, и в нападение, а това бе един от решителните моменти в срещата“, коментира Паскуал.