Баскетболистите на Берое постигнаха победа с 64:61 точки като гост на гръцкия Кавала в последния си контролен двубой преди старта на шампионата. Срещата се игра в залата на гръцкия тим като домакините обявиха свободен вход.

За Кавала това също беше последната контролна среща преди старта на първенството в събота. Тимът се завърна в елита след двегодишен престой във втора лига. През лятото в състава бяха привлечени петима чужденци, сред които и българинът Чавдар Костов. За Костов това е втори престой в клуба, след като той носи екипа на Кавала и преди три години. За Берое срещата беше седма от началото на подготовката.

Тимът записа още една победа - над македонския Соколи по време на турнира за наградата на Стара Загора. Старозагорци се наложиха и над новака в Националната баскетболна лига Академик Бултекс (Пловдив) и отстъпиха на шампиона Лукойл Академик, вицешампиона Балкан (Ботевград), Рилски спортист (Самоков) и Ямбол. В събота Берое стартира с участието си в Националната баскетболна лига с домакински двубой срещу Балкан (Ботевград). На 15 октомври отборът ще дебютира и в Балканската лига с мач срещу шампиона Сигал (Прищина)./БТА