Баскетболистите на Черно море победиха Левски като гости в зала „Триадица“ в София с 88:75 точки в мач от третия кръг на Националната лига. За варненци това бе добър лек за наранетото им самочувствие, след поражението от Спартак Плевен в предишния кръг. Воденият от треньора Спас Натов състав вече е с две победи и едно поражение.

„Сините“ пък записаха втора загуба в първенството, след като отстъпиха от Лукойл Академик и Черно море до момента, а победиха Черноморец в Бургас.

Гостите започнаха по-стабилно от самото начало и бързо натрупаха десетина точки разлика. В края на първата част Черно море Порт Варна водеше с 27:17 точки. До почивката състезателите на Левски успяха да намалят до 2 точки пасива си, но в последните две минути на втората четвърт варненци не допуснаха обрат.

След почивката домакините опитаха да наваксат изоставането си и възползвайки се от грешките на Черно море, изравниха до 53:53 точки 3.30 преди края на третата част. Варненци обаче заздравиха защитата и пак излязоха напред за 64:55 точки преди последните 10 минути.

В последната част разликата в полза на Черно море достигна 17 точки, а лошата стрелбя на „сините“ направи евентуален обрат в тяхна полза неосъществим.

Станислав Цонков бе най-резултатен за Черно море Порт Варна със 17 точки, 6 борби и 5 асистенции. Добър мач изиграха още Ангел Нацкин, който се включи чудесно от резервната скамейка с 16 точки и 4 борби. С 14 точки за победата се отчете Симеон Илиев, а 13 добави Пламен Алексиев.

За Левски с 19 точки завърши капитанът Павел Иванов, а Александър Янев реализира 15 точки и овладя 10 борби. Христо Николов остана с 10 точки.

В следващия кръг на 31-и октомври Левски гостува на Спартак Плевен, а Черно море приема Академик Бултекс 99 Пловдив.