Вицешампионът Балкан Ботевград записа шеста победа в Националната баскетболна лига за мъже, след като спечели гостуването си на Левски 2014 с 65:59 точки в среща от осмия кръг. 

За ботевградчани не игра Сет Джаксън, а за "сините" дебютираха Крум Дойчинов и Милен Захариев. 

Капитанът Мартин Маринов беше най-резултатен за "зелените" с 16 точки, а 14 точки отбеляза Брандън Фортънбъри. Душан Цветкович завърши с "дабъл-дабъл" - 13 точки и 13 борби. 

Алекс Симеонов беше най-резултатен за Левски 2014 с 14 точки. Крум Дойчинов овладя 12 борби в дебюта си, но отбеляза 6 точки. 

Рилски спортист спечели пети мач от началото на сезона. Самоковци не се затрудниха и победиха Черноморец в собствената си зала "Арена Самоков" с 86:61 точки. Домакините водеха през цялото време и не допуснаха нито момент съмнения, че са по-добрият тим на терена. 

Франк Търнър се отличи за победителите със 17 точки и 7 асистенции. Кори Петрос записа "дабъл-дабъл" - 13 точки и 11 борби, а Веселин Веселинов се включи с 11 точки. Всички 12 баскетболисти в състава на Росен Барчовски получиха шанс за изява, като само Любомир Киров и Златин Георгиев не се разписаха. 

За Черноморец капитанът Константин Коев записа само 7 точки и 7 борби. Най-резултатен в състава на бургазлии бе Деян Биелич с 19 точки и 10 борби. /БТА